Quantcast
Channel: دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان
Viewing all 386 articles
Browse latest View live

مهتا ارسال کرده دردیوار دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان'


دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

تغذیه شیر خواران در 6 تا 12 ماهگی


نکاتی مهم در ارتباط با تهیه غذای کمکی در شیرخواران


1 - غذای کمکی شیرخواران بایستی در محیط کاملاً بهداشتی تهیه شود


2 - بهتر است ازمواد غذایی تازه و مرغوب استفاده شود


3 - ازظروف مخصوص خود کودک استفاده گردد


4 - مقوي و مغذي باشد


5 - نرم بوده و هضم آن آسان باشد


 6 - از مواد غذايي استفاده شود كه بعدها در سفره خانواده وجود دارد و قيمت آن ارزان و مناسب عادات غذايي خانواده است


7 - غذاي كمكي را بايد با مقدار كم شروع کرده و به تدريج بر نوع و مقدار آن افزود


8 - بين اضافه كردن مواد غذايي مختلف بايد 7- 5 روز فاصله باشد نکته بسیار مهم در تغذیه شیرخوار در این سن ابتدا باید شیر مادر داده شود و بعد غذای کمکی غذای مناسب در این سن چیست هفته اول ماه هفتم : معمولا شروع غذای کمکی با فرنی آرد برنج می باشد که با یک قاشق مربا خوری روزی یک مرتبه شروع می کنیم و به تدریج بر مقدار و تعداد دفعات آن اضافه می کنیم مواد لازم جهت تهيه فرني :


1 - آرد برنج ( يك قاشق مرباخوري سرصاف )


2 - شكر ( نصف قاشق مرباخوري سرصاف )


3 - شير پاستوريزه ( نصف ليوان معمولي ) طرز تهيه: ابتدا نصف ليوان شيرپاستوريزه را به مدت 10 دقيقه مي‌جوشانند سپس آب جوشيده خنك شده را به آن اضافه مي‌كنند تا به اندازه نصف ليوان برسد. سپس آرد و شكر را به شير اضافه كرده و حرارت مي‌دهند تا قوام بگیرد ( قوام فرني بايد بيش از قوام شير مادر باشد( مي‌توان به فرني به اندازه يك قاشق چايخوري كره نيز اضافه كرد تا كالري بيشتري به كودك برسد در کودکانی که آلرژی به پروتئین گاوی دارند فرنی با آب یا با شیر مادر و یا با شیر خشک رژیمی ( در کودکان شیر خشک خوار) تهیه می شود. هفته دوم ماه هفتم: در این زمان می توان حریره بادام نیز به رژیم غذایی شیرخوار اضافه کرد که با یک قاشق مربا خوری روزی یک مرتبه شروع می کنیم و به تدریج بر مقدار و تعداد دفعات آن اضافه می کنیم مواد مورد نياز جهت تهيه حريره بادام :


1 - بادام شيرين ( 5 عدد )


2 - آرد برنج ( يك قاشق مرباخوري سرصاف )


3 - شكر ( نصف قاشق مرباخوري سرصاف )


4 - شير پاستوريزه ( نصف ليوان ). طرز تهيه اول بادام‌ها را حدود چند ساعت در آب جوش خيس كرده پوست آن را جدا نموده و با رنده و يا هر وسيله ديگري كه در خانه وجود دارد نرم ميکنیم سپس مخلوط مذكور همراه شكر، آرد برنج در شير آنقدر جوشانده مي‌شود تا قوامي مثل فرني ايجاد شود نکته مهم : در شیر خواران که الرژی دارند بهتر است از حریره بادام استفاده نشود دو هفته آخر ماه هفتم در این زمان می توان سوپ نیز به رژیم غذایی شیر خوار اضافه کرد مواد لازم جهت تهيه سوپ :


1 - گوشت بدون چربی


2- برنج


3 – یک نوع سبزی مثل جعفری طرز تهيه : بعد از اينكه گوشت تا حدي پخته شد برنج سبزی به آن اضافه مي‌شود. پس از پختن كامل ، بايد همه مواد سوپ را مخلوط و نرم كرد تا قوام آن به غلظت فرني برسد. نکته مهم اینکه سوپ نباید داخل میکسر ریخته شود و بهتر است که محتویات سوپ با پشت قاشق له شود و به کودک داده شود


دکتر عزیزاله یوسفی فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و تغذیه متخصص بیماریهای کودکان و نوجوانان


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران تلفن تماس : 02166126187


chanal telegram : @govareshkoudakan

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

ادامه تغذیه شیرخواران 6تا 12 ماه


تغذیه در ماه هشتم 


● دوهفته اول ماه هشتم: در این زمان می توان زرده تخم مرغ به رژیم غذایی شیرخوار اضافه کرد ، زرده تخم مرغ باید کاملا سفت شود و به اندازه یک نخود از آن را در آب جوشیده یا شیر مادر حل کرده و به شیر خوار می دهیم و به تدریج مقدار آن را به نصف زرده در روز و یا یک زرده یک روز درمیان می رسانیم. در اين زمان ميتوان كم كم از سبزي‌هاي نشاسته‌اي مثل سيب زميني ، كدوحلوايي و نخود سبز نيز به فاصله هر سه روز به سوپ اضافه كرد. اضافه كردن كمي پياز رنده شده يا خرد شده به سوپ براي رفع بوي مرغ يا گوشت اشكالي ندارد. همچنين افزودن چند قطره آب ليموترش تازه يا آب نارنج تازه به سوپ و غذاي كودك هم آن را خوش طعم مي كند و هم جذب آهن را افزايش مي‌دهد.


دو هفته دوم ماه هشتم :در این زمان ماست به رژیم غذایی شیر خوار اضافه می کنیم .یک تا دو قاشق مرباخوری دو بار در روز. همچنین می توان به سوپ شیرخوار جو ، رشته فرنگی ، گندم اضافه کرد. از پورره سیب زمینی و یا پوره هویج می توان در این زمان استفاده کرد.


روش تهیه پوره 


یک عدد سیب زمینی و یا هویج را می پزیم و پوست آن را جدا می کنیم و با یک قاشق کره یا روغن زیتون و یا روغن مایع مخلوط کرده و سپس شیر جوشیده به آن اضافه می کنیم تا به غلضت دلخواه برسد .


 


دکتر عزیزاله یوسفی


فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و تغذیه


متخصص بیماریهای کودکان و نوجوانان


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران


تلفن تماس : 02166126187 chanal telegram : @govareshkoudakan


 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

 


تغذیه در ماه نهم


دو هفته اول ماه نهم : 


در این زمان می توان حبوبات نیز به سوپ اضافه کرد.


دو هفته دوم ماه نهم :


در این زمان می توان از اب میوه طبیعی به میزان یک قاشق مربا خوری شروع کرد که بهتر است با هم حجم اب مخلوط شود.


تغذیه در ماه دهم :


در ماه دهم می توان از میوه جات مثل سیب و یا موز به مقدار کم شروع کنیم و به رژیم غذایی کته نرم نیز اضافه کرد


روش تهیه کته :


یک تکه گوشت گوسفند و یا مرغ را می پزیم و در آب ان برنج اضافه کرده و بعد از آماده شدن استفاده می کنیم.


تغذیه در ماه یازدهم و دوازدهم : 


بايد تنوع غذا در تهيه سوپ ،‌ كته ، پوره و ... رعايت شود.
با توجه به اشتهاي كودك ميتوان به مقدار غذا در هر وعده اضافه كرد و از دادن غذاهاي سفره ( به علت وجود چاشني و نمك ) پرهيز نمود.
غذا هایی که قبل از یک سال نباید استفاده شود


بطور كلي تا يكسالگي ، عسل ، شيرپاستوريزه ( به تنهايي)، پنير ، سفيده تخم مرغ ، ‌شكلات، انواع توت،‌ كيوي، آلبالو، گيلاس ، خربزه ، كشمش،‌ دانه انگور، ذرت ، تكه‌هاي سوسيس، آجيل ، قهوه ، چاي پررنگ ، فلفل، ادويه جات، ترشيجات ، نمك، نوشابه‌هاي رنگي و گازدار، از حبوبات لپه ونخود و از گروه سبزيها اسفناج و كلم و تكه‌هاي سفت و خام و سبزيها و ... توصيه نمي‌شود


 


 


دکتر عزیزاله یوسفی


فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و تغذیه


متخصص بیماریهای کودکان و نوجوانان


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران


تلفن تماس : 02166126187 channel telegram : @govareshkoudakan

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

سال اول عمر بسیار مهم از جهت رشد و نمو کودک شما می باشد چرا که قسمت عمده رشد بخصوص رشد مغز در این سال می باشد و از طرفی بسیاری از بیماری ها در این سن بروز میکند که در صورت تشخیص به موقع و در مان مناسب از عوارض غیر قابل برگشت آن جلوگیری می شود از جمله بیماری های متابولیک مثل هیپوتیروئیدی ، تیروزینمی ، گالاکتوزمی ، فنیل کتونوری و بیماری های دیگر مثل گلوکوم و کاتارکت مادرزادی ، رتینو بلاستوم چشم و بیماری های دیگر.  و از این مهم ترپایش رشد و نمو شیر می باشد.


 


از  طریق  معاینات دوره ایی در سال اول  زندگی می توان به این مهم دست یافت


 


والدین محترم باید به این نکته توجه داشته باشند که شیر خواران در سال اول زندگی باید ماهانه توسط متخصص اطفال معاینه شوند و رشد و نمو شیر خوار مورد پایش قرار گیرد. بعد از سال اول معاینه هر 2 تا 3 ماه یک بار انجام می شود. نکاتی که در هر معاینه باید دقت شود


 


1 – وزن: نوزاد بعد از تولد در 5 روز اول کمی وزن از دست می دهد و در 5 روز دوم وزن از دست داده را بدست می آورد و بعد از آن در 3 ماه اول روزانه 25 تا 30 گرم وزن می گیرد و در 3 ماه دوم روزانه 20 گرم و در 6 ماه دوم روزانه 15 گرم وزن می گیرد . به طور متوسط یک شیر خوار که ترم به دنیا آمده در یک سالگی وزن حدود 10 کیلو گرم دارد. بعد از یک سال تا 7 سالگی کودک سالی 2 کیلو گرم وزن اضافه می کند.


 


2 – دور سر : در 3 ماه اول هفته ایی  نیم سانت ( ماهی 2 سانت) ، در 3 ماهه دوم ماهی 1 سانت ، در 6 ماه دوم تولد ماهی  نیم سانت رشد می کند


 


3 – قد : در شیر خوار با قد تولد 50 سانت در 3 ماهگی حدود 60 تا 62 سانت ، در 6 ماهگی حدود 65 تا 67 سانت و در 9 ماهگی حدود 70 تا 72 سانت و در یک سالگی 75 سانت می باشد.


 


دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان


 


تلفن تماس : 02166126187


کلینیک فوق تخصصی گوارش کودکان


کانال تلگرام : @govareshkoudakan


 


سایت : www.govaresh-koudakan.ir


 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

بلع جسم خارجی در کودکان


یکی از مشکلات در کودکان بلع جسم خارجی می باشد که می تواند بسیار خطر ناک باشد . در کودکان برعکس بزرگسالان بلع جسم خارجی اکثرا به طور  غیر عمد اتفاق می افتد . در کودکان بعد از 8 تا 9 ماهگی اجسام مختلف را داخل دهان می گذارند که گاهی این جسم خارجی که داخل دهان می باشد بلعیده می شود .


اجسام بلعیده شده توسط کودکان شامل :


1 – سکه


2 – باطری دیسکی


3 – سنجاق قفلی


4 – سوزن و سوزن ته گرد


5 – تکه های کوچک اسباب بازی


6 – آهن ربا


7 – میخ و پیچ


8 – گلید


9 – مداد پاک کن


10 – هر جسم کوچک که در دسترس کودک باشد


شایع ترین جسم خارجی که توسط کودکان بلع می شود سکه است و شاید بتوان گفت که خطر ناکترین جسم خارجی ، بلع باطری دیسکی است، چرا که می تواند در طی 4 ساعت منجر به پارگی مری کودک شود.


چه کار کنیم که این اتفاق نیفتد:


توصیه من به پدر و مادران اینست که این اجسام را از دسترس کودکان دور کنند به عنوان مثال اگر اسباب بازی دارند که دارای باطری دیسکی می باشد انرا از داخل اسباب بازی خارج کنند و یا اگر وسایل بازی دارای تکه های کوچک است که از ان جدا می شود از دسترس کودک دور کنند .


در صورتی که جسم خارجی توسط کودک بلعیده شد می بایست هر چه سریعتر به بیمارستان مراجعه کنند و بعد از گرفتن گرافی لازم و اینکه جسم خارجی در کدام قسمت باشد و نوع جسم خارجی  اقدام لازم در مانی صورت گیرد.که در اکثر موارد نیاز به انجام آندوسکوپی و خروج جسم خارجی می باشد.


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان


تلفن تماس : 02166126187


کانال تلگرام : @govareshkoudakan


سایت : www.govaresh-koudakan.ir

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

یکی از موارد بسیار خطر ناک در کودکان بلع مواد سوزاننده می باشد که اکثر موارد به صورت نا اگاهانه و به دلیل بی احتیاطی والدین اتفاق می افتد .
مواد سوزاننده در واقع به دو صورت اسید و یا باز می باشد که در منازل به عنوان لوله باز کن ، جرم گیر ، جوهر نمک و غیره استفاده می شود .
بازها به طور کلی خطر ناک تر از اسیدها هستند چرا که اولا اسید بسیار تند و بد بو است و بیمار مقدار کمتری از آن را می خورد و لی بازها را به میزان بیشتر می خورند و ثانیا اسید نکروز انعقادی ایجاد می کند که کمتر در بافت نفوذ می کند ولی باز ها نکروز میعانی ایجاد می کنند و تا عمق بیشتری در بافت نفوذ می کنند.
اقدامات لازم بعد از بلع مواد سوزاننده :
1 – به هیج عنوان تحریک به استفراغ نکنند
2 – با آب داخل دهان و صورت کودک را شستشو دهند
3 – در صورتی که کودک حالت تهوع و استفراغ ندارد کمی آب و یا شیر بدهند
4 – از اسید و یا باز به عنوان خنثی کننده استفاده نکنند
5 – هر چه سریتر به بیمارستان مراجعه نمایند
نکته مهم اینست که ارتباط دقیق بین میزان آسیب دهان و آسیب مری وجود ندارد یعنی اینکه ممکن است دهان سالم باشد و یا آسیب کمی داشته باشد ولی مری و یا معده آسیب زیاد دیده باشد لذا تمام بیماران 18 تا 36 ساعت بعد از بلع مواد سوزانند باید آندوسکوپی شوند و بر اساس آن میزان آسیب مری و معده تعیین شود.
نکته دیگر اینکه در کودکانی که بر اثر بلع مواد سوزاننده آسییب مری و یا معده دارند باید یک ماه بعد بررسی مجدد با گرافی رنگی و یا آندوسکوپی صورت گیرد.
توجه ، توجه، توجه، توجه 
والدین عزیز و محترم تا حد امکان از این مواد در منزل استفاده نکنید و در صورت استفاده از آن ما بقی آنرا در منزل نگهداری نکنید و آنرا دور بریزید .
دکتر عزیزالله یوسفی
فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان
تلفن تماس : 02166126187
کانال تلگرام : govareshkoudakan@
سایت : www.govaresh-koudakan.ir

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

مرگز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش کودکان


اسهال در کودکان


یکی از بیماریهای شایع در کودکان اسهال است که می تواند به دو صورت حاد و مزمن بروز کند .


اسهال حاد : به اسهالی گفته می شود که کمتر از 2 هفته طول بکشد


اسهال مزمن : به اسهالی گفته می شود که بیشتر از 2 هفته طول بکشد


علل اسهال حاد


1 – ویروس ها  : شایعترین علت اسهال در کودکان ویروس ها هستند ، که اغلب موارد شروع ان با تب خفیف ، استفراغ و اسهال می باشد . اسهال ویروسی اغلب آبکی و غیر خونی می باشد


2 – باکتری ها : این نوع اسهال اغلب با تب بالا و درد شکم و گاهی دفع خون در مدفوع همراه می باشد و بیمار نسبتا حال عمومی بدتری نسبت به بیماران مبتلا به عفونت ویروسی دارند


3 – انگل ها


4 – مسمومیت غذایی


5 – مسمومیت و یا مصرف بعضی از داروها


علائم خطر در بیمار مبتلا به اسهال


1 – تب بالا


2 – دفع خون در مدفوع


3 – استفراغ شدید


4 – کاهش حجم ادرار


5 – بی حالی و خواب آلودگی کودک


مرگز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان


تلفن تماس : 02166126187


کانال تلگرام : govareshkoudakan@


سایت : www.govaresh-koudakan.ir


 


 


دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

 


مرگز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش کودکان


درمان اسهال در کودکان


مهمترین بخش در مان در اسهال تامین مایعات و املاح بدن می باشد چرا در صورتیکه آّب از دست رفته از طریق اسهال جایگزین نشود بدن دچار کم ابی و عوارض ان مثل آسیب کلیه می شود . و همچنین کمبود املاح بدن مثل کاهش نمک بدن منجر به تشنج می شود. برای جلوگیری از کم آبی باید از مایعات مناسب مثل سرم خوراکی استفاده کنیم


روش استفاده از سرم خوراکی یا ORS


یک بسته سرم خوراکی را در یک لیتر آب جوشیده سرد شده حل می کنیم و داخل یخچال می گذاریم (مدت 24 ساعت در یخچال قابل نگه داری است) .در بیماری که استفراغ دارد سرم خوراکی را کم کم می دهیم ( برای مدت 4 ساعت بجز سرم خوراکی چیز دیگری به کودک نمی دهیم) و بعد از گذشت 4 ساعت در صورت عدم استفراغ از مایعات دیگر مثل شیر مادر را شروع می کنیم و توصیه می شود که تا زمانیکه اسهال ادامه دار د سرم خوراکی به میزان 10 سی سی به ازاء هر کیلو وزن بدن استفاده شود. به عنوان مثال برای کودک با وزن 10 کیلو گرم میزان مورد نیاز سرم خوراکی با هر بار اسهال حدود 100 سی سی می باشد .


تغذیه در اسهال


در شیر خواران که شیر مادر می خورند بهترین غذا شیر مادر است و در صورت کنترل استفراغ هر چه سریعتر شروع شود بهتراست


استفاده از سوپ ساده ، ماست ، دوغ ، کته ساده ، موز ، آب و چای کمرنگ توصیه می شود . ولی مصرف نوشابه ،آب میوه ، رانی ،ساندیس،کمپوت، غذای چرب توصیه نمی شود .


در اسهال های ویروسی مصرف آنتی بیوتیک لازم نیست


استفاده از داروها یی که جلوی اسهال را بگیرد توصیه نمی شود


استفاده از زینک سولفات در درمان اسهال مفید است


توصیه به والدین عزیز اینست که اسهال در کودکان را جدی بگیرند و در اولین فرصت به پزشک متخصص کودکان مراجعه نمایند


مرگز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان


تلفن تماس : 02166126187


کانال تلگرام : govareshkoudakan@


سایت : www.govaresh-koudakan.ir


 


 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

مرگز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش کودکان


علل گریه و بی قراری در شیرخواران


1 – گرسنه بودن شیرخوار


2 – خیس بودن پوشک شیرخوار


3 – کولیک شیرخوار


4 – عفونت ادراری


5 – عفونت گوش


6 – فتق گیر افتاده


7 – آلرژی


8 – عفونت خون


9 – عفونت مغز


10 – دندان در آوردن


با توجه به اینکه بعضی از علل بی قراری در شیرخواران می تواند خطرناک باشد لذا بهتر است توسط پزشک متخصص ویزیت شود


مرگز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان


تلفن تماس : 02166126187


کانال تلگرام : govareshkoudakan@


سایت : www.govaresh-koudakan.ir


 


 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

مرکز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش کودکا


 


کولیک شیر خواران چیست


کولیک شیر خواران در واقع یک نوع درد شکمی در یک شیر خوار کاملا سالم می باشد که تعریف علمی آن به این صورت می باشد . گریه شیر خوار برای 3 ساعت در روز برای 3 روز در هفته به مدت 3 هفته در شیر خواری که از هر نظر سالم باشد. کولیک معمولا از هفته دوم تا سوم تولد شروع می شود و معمولا تا ماه چهارم تولد ادامه می یابد.از مشخصات کولیک اینست که اغلب گریه عصر و شب می باشد.


علل کولیک شیرخواران


 علت اصلی نامشخص است ولی از علل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد


1 – اسپاسم عضلات دستگاه گوارش


2 – تجمع گاز در روده


3 – وجود بعضی از هورمون ها که منجر به درد معده می شود


4 – تحریک پذیری توسط نور و صدا


5 – رشد سیستم عصبی شیر خوار


 6 – آلرژی


7 – استرس و اضطراب مادر


 8 – تماس با دود سیگار


درمان


 1 - مهمترین درمان اطمینان بخشی به مادر می باشد


2 – استفاده از دستمال گرم بر روی شکم شیر خوار


3 – در آغوش گرفتن توسط مادر


4 – گاهی در کولیک های خیلی شدید حذف لبنیا ت توسط مادر ( البت با توصیه پزشک فوق تخصص گوارش کودکان)


5 – مصرف بعضی از دارو ها با نظر پزشک ممکن است کمک کننده باشد


دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان


تلفن تماس : 02166126187


  کانال تلگرام :  @govareshkoudakan


سایت : www.govaresh-koudakan.ir


 


 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان بحثی ارسال کرده.

0
0

اولین مرکز فوق تخصصی گوارش کودکان در تهران با بهترین امکانات


لینک : https://telegram.me/govareshkoudakan


توصییح : اطلاعاتی درباره خدمات مرکز و همچنین  شرح نکات پزشکی در باره بیماریهای مرتبط با تخصصی گوارش کودکان در این کانال منتشر می گردد

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان مركز گوارش كودكان تهران اولين مركز فوق تخصصي بيماريهاي گوارش كودكان در ايران با بهترين امكانات

0
0
مركز گوارش كودكان تهران اولين مركز فوق تخصصي بيماريهاي گوارش كودكان در ايران با بهترين امكانات

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان نشان تکمیل 20 Blogs را بدست آورد.

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

 سلامتی کودکان خود را با تغذیه مناسب و آرامش منزل تضمین کنید.




دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

مرکز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزاله یوسفی


فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و تغذیه


متخصص بیماریهای کودکانو نوجوانان


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران


 


علل خون ریزی گوارشی در کودکان


خون ریزی گوارشی در کودکان می تواند برای والدین بسیار نگران کننده باشد و البته می تواند در مواردی تهدید کننده حیات نیز باشد لذا باید جدی گرفته شود


به طور کلی خون ریزی گوارشی به دو صورت می باشد


1 – خون ریزی فوقانی که به صورت استفراغ خونی می باشد .


2 –  خون ریزی تحتانی که دفع خون از مقعد می باشد .


علل خون ریزی گوارشی در سنین مختلف متفاوت می باشد


1 - در نوزادان: شامل بلع خون مادر که می تواند حین زایمان و یا از نوک سینه مادر که زخم شده صورت بگیرد که این شایعترین علت خون ریزی گوارشی در نوزادان می باشد.از علل دیگر در این سن می توان به کمبود ویتامین k  ، استرس دوره نوزادی ، پیچ خوردگی روده  اشاره کرد .


2 – علل خون ریزی گوارشی در سنین دیگر


 خونریزی فوقانی: شامل پارگی انتهای مری ( مالوری ویس) ، زخم معده ، زخم اثنی عشر ، گاستریت ، واریس مری ، می باشد


خونریزی تحتانی : شامل فیشر اطراف مقعد ، غفونت های میکروبی و انگلی ، پولیپ روده ، بیماری التهابی روده ( کولیت اولسرو و کرون) ، هموروئید ، انواژیناسیون روده ، ضایعات عروقی می باشد


گاهی  بیماران دفع خون مخفی از دستگاه گوارش دارند که منجر به کم خونی در بیمار می شود


تشخیص خونریزی گوارشی :


1 – شرح حال گرفتن


2 – معاینه


3 – آزمایش


4 – آندوسکوپی


5 - کولونوسکوپی


در واقع بهترین روش برای تشخیص انجام آندوسکوپی و کولونوسکوپی می باشد که هم جهت تشخیص و هم برای در مان استفاده می شود به عنوان مثال اگر کودکی با دفع خون روشن مراجعه کند و پولیپ روده داشته باشد با کولونوسکوپی می توان پولیپ را خارج کرد


مرکز گوارش کودکان تهران


دکتر عزیزاله یوسفی


فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و تغذیه


متخصص بیماریهای کودکانو نوجوانان


تلفن تماس : 0216612187


کانال تلگرام  : @govareshkoudakan


 


سایت : www.govaresh-koudakan.ir

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان مركز گوارش كودكان تهران اولين مركز فوق تخصصي بيماريهاي گوارش كودكان در ايران با بهترين امكانات

0
0
مركز گوارش كودكان تهران اولين مركز فوق تخصصي بيماريهاي گوارش كودكان در ايران با بهترين امكانات

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

مرکز گوارش کودکان تهران

دکتر عزیزالله یوسفی

فوق تخصص گوارش کودکان

 

علل استفراغ در کودکان

استفراغ به خروج با فشار محتویات معده از دهان گفته می شود که می تواند علل مختلفی داشته باشد که به دو گروه کلی تقسیم می شود

1 – علل مربوط به دستگاه گوارش

-          عفونت های ویروسی و باکتریال

-          ریفلاکس معده به مری

-          زخم معده

-          زخم اثنی عشر

-          انسداد روده

-          هپاتیت

-          سنگ کیسه صفرا

-          التهاب کیسه صفرا

-          پانکراتیت

-          آپاندیسیت

2 – علل خارج از دستگاه گوارش

-          التهاب پرده مغز

-          تومور های مغزی

-          عفونت گوش

-          سینوزیت

-          عفونت ته حلق

-          عفونت کلیه

-          سنگ کلیه

-          دیابت یا بیماری قند

-          مسمومیت های دارویی

-          مسمومیت های غذایی

-          بیماری های متابولیک

-          استفراغ دوره ایی

-          

دکتر عزیزالله یوسفی

-          فوق تخصص گوارش  کبد و تغذیه کودکان

-          تلفن تماس : 02166126187

-            کانال تلگرام:     govareshkoudakan@

-          سایت : www.govaresh-koudakan.ir

 

 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش کودکان


 روزه داری وکبد چرب


کبد چرب شایعترین بیماری کبدی می باشد که 70% افراد چاق و 30% جوانان به ان مبتلا هستند و اغلب موارد این بیماری بدون علامت است و با انجام سونوگرافی و یا تست های کبدی تشخیص داده می شود . هرگاه میزان چربی بیشتر از 5 درصد وزن کبد را تشکیل دهد کبد چرب ایجاد می شود. چاقی و کم تحرکی و مصرف غذاهای چرب مهمترین علل ایجاد کبد چرب می باشد.


کبد چرب می تواند خفیف و یا شدید باشد و در مواردی منجر به التهاب سلول های کبد می شود و در صورتی که درمان نشود می تواند منجر به سیروز کبد شود لذا کبد چرب را باید جدی گرفت .



درمان کبد چرب


1 – مهمترین اصل درمان کاهش وزن می باشد


2 – ورزش کردن


3 – مصزف دارو که باید توسط پزشک متحصص گوارش صورت گیرد


در بیماران مبتلا به کبد چرب روزه گرفتن مفید است .روزه داری باعث نه تنها کاهش وزن و کاهش سایز دور شکم می شود که به همان نسبت میزان چربی کبد را می‌کاهد. روزه داری موتور سوخت و ساز بدن انسان را تنظیم می کند و چربی های رسوب کرده در کبد را آزاد کرده و مورد استفاده قرار می دهد. در مواردی که کبد شدیداً چرب است و در سونوگرافی شدت چربی کبد بسیار بالاتر درست می شود روزه داری طولانی مدت می تواند مضر باشد و در این موارد می بایست حتماً با پزشک متخصص مشاوره کند. ولی در موارد خفیف قطعاً روزه داری مفید و توصیه به ورزش مداوم و پیاده روی همزمان می شود.


 


مرکز گوارش کودکان تهران


تلفن تماس : 02166126187


کانال تلگرام : @govareshkoudakan


سایت : سایت : www.govaresh-koudakan.ir


 


 

دکتر عزیزالله یوسفی فوق تخصص گوارش کودکان یک وبلاگ ساخته است.

0
0

دکتر عزیزالله یوسفی


فوق تخصص گوارش کودکان


 روزه داری و زخم معده


زخم معده یکی از مشکلات گوارشی در بالغین و به میزان کمتر در کودکان وجود دارد که در اث افزایش اسید معده ایجاد می شود


علائم زخم معده:


1 – درد در ناحیه بالای شکم که یک ساعت بعد از غذا خوردن ایجاد می شود و تا چند ساعت ممکن است طول بکشد و گاهی فرد را از خواب بیدار می کند


2 – سوء هاضمه


3 – تهوع و استفراغ


4 – احساس سیری زودرس


5 – کاهش وزن


6 – استفراغ خونی


7 – دفع مدفوع قیری و سیاه رنگ


در فردی که زخم معده دارد نباید روره بگیرد . در این افراد ابتدا باید زخم معده درمان مناسب بشود و بعد فرد می تواند روزه بگیرد و در صورتی که بعد از درمان با روزه گرفتن علائم ایجاد شود فرد نمی تواند روزه بگیرد.


مرکز گوارش کودکان تهران


تلفن تماس : 02166126187


کانال تلگرام :  @govareshkoudakan


 سایت :  www.govaresh-koudakan.ir

Viewing all 386 articles
Browse latest View live




Latest Images